Ιστορία

Ο ΝΟΙΕΣ Πόρτο Ράφτη ιδρύθηκε το 1995 από μια παρέα φίλων με πολλή αγάπη για την θάλασσα, το σκάφος και το λιμάνι Αγ. Νικολάου Πόρτο Ράφτη, όπου και βρίσκεται η έδρα μας.

Από την ίδρυσή μας , στόχος ήταν να αλλάξουμε την μορφή του λιμανιού με την πραγματοποίηση έργων ήπιας μορφής όπως: πλακόστρωση, ηλεκτροφωτισμός, ύδρευση, φύτευση και συντήρηση κήπων, καθαρισμοί χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης, επισκευές των εξεδρών πρυμνοδέτησης και πολλά-πολλά  άλλα.

Έτσι, καταφέραμε να είναι το λιμάνι όμορφο, λειτουργικό και πόλος έλξης για τους κατοίκους του Δήμου μας και για εκατοντάδες επισκέπτες.

Από το 2001 ο σύλλογος μας είναι αθλητικό σωματείο της δύναμης της ΕΟΥΔΑΤΚ ( Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας Αθλητικής Αλιείας, Τεχνικής Κολύμβησης) και νυν ΕΟΥΔΑ, με την αθλητική πιστοποίηση της Γ.Γ.Α [ΦΔ 59].

Η φιλοσοφία μας ήταν και είναι ότι ο σύλλογός μας παράλληλα με την αθλητική του δραστηριότητα πρέπει να προάγει τις ανθρώπινες σχέσεις και το κοινωνικό του πρόσωπο.

Ο σύλλογός μας διοικείται από 7 μελές Διοικητικό Συμβούλιο και η δύναμή του είναι περίπου 200 μέλη και αθλητές.

Κάθε χρόνο πραγματοποιούμε εκδηλώσεις, συνεστιάσεις, χορούς, εκδρομές, σεμινάρια, διαλέξεις και συμμετέχουμε σε  πολλούς αγώνες ψαρέματος καθώς και διοργανώνουμε κάποιους από αυτούς.

Επίσης με ιδιαίτερη ευαισθησία εργαζόμαστε για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και προσφέρουμε την αγάπη μας και την συμπαράστασή μας σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ο σύλλογός μας είναι ανοικτός σε όλες και όλους που θέλουν να ενταχθούν σε μία μεγάλη παρέα με αγάπη για την θάλασσα, το ψάρεμα, το σκάφος, με ευαισθησία στο περιβάλλον, με προτεραιότητα στον ανθρώπινο παράγοντα.

Έτσι απλά χωρίς κριτήρια…

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΨΑΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ.

ΓΕΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ.

ΓΕΜΑΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ, ΑΓΑΠΗ, ΚΕΦΙ, ΧΑΡΑ.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Ο ΝΟΙΕΣ λαμβάνει μέρος σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα από το 2001 μέχρι και σήμερα, έχοντας κατακτήσει πολλές και σημαντικές διακρίσεις τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Στον ΝΟΙΕΣ Πόρτο Ράφτη λειτουργούν τα εξής αθλητικά τμήματα:

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

  • Καθετή με καλάμι και μηχανισμό από αγκυροβολημένο σκάφος
  • Παράκτια Αλιεία
  • Βολές Θαλασσίων Βαρών
  • Big Game Fishing (συρτή)
  • Αλιεία με τις τεχνικές Εγγλέζικο – Μπολονέζ

ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

  • Υποβρύχια Αλιεία
  • Υποβρύχια Φωτογραφία